Historie

Het is 1937: Foto De Bont opent zijn deuren.

Sjef de Bont start met zijn fotospeciaalzaak op Markt 6 te Waalwijk en maakt van zijn passie voor de fotografie zijn beroep. Voor die tijd was hij werkzaam als schoenmaker. Naast de fotografie was hij zeer actief in het vervaardigen van filmbeelden die zelfs landelijke bekendheid hebben gekregen.
De filmbeelden die hij in het geheim opnam, het stelen van de kerkklokken van de Sint Jan door de Duitsers , zijn uitgezonden op televisie en staan op de dvd ‘Blik op Waalwijk’ uit 2003.

In het begin lag de nadruk op de fotografie en na de Tweede Wereldoorlog werd de fotohandel daar- aan toegevoegd. Het publiek kreeg steeds meer interesse in foto- en filmcamera’s om belangrijke gebeurtenissen vast te leggen. Het assortiment groeide en werd uitgebreid met de verkoop van albums en lijsten.

Vanaf 1956 stond Sjef de Bont niet meer alleen in zijn winkel. Zijn zoon Tonny was inmiddels werkzaam in de zaak en later kwam ook zijn zoon Louis erbij. De zaak werd ingeschreven in het Handelsregister onder de naam ‘Firma J.J. de Bont & Zn.’ De activiteiten werden onder meer uitgebreid met bruids- en persfotografie en het vertonen van 16 mm films aan het publiek. Het archief met het persmateriaal en de films van Sjef de Bont zijn overgedragen aan het Waalwijkse Gemeentearchief vanwege hun historische waarden. Met enige regelmaat worden er foto’s uit dit archief gepubliceerd in de regionale bladen.

De winkel is al die tijd gevestigd geweest op de Markt in Waalwijk. In 1959 werd het pand Markt 7 gekocht en de winkel uitgebreid. Door de toename van de verkoop werd er in 1971 opnieuw verbouwd en kreeg de winkel zijn huidige pui. Er was nu voldoende ruimte voor de handelsactiviteiten en de fotostudio. In 1998 zijn Tonny en Louis gestopt waarna de derde generatie De Bont de zaak overnam en in 2004 een geheel nieuw interieur liet plaatsen met een frisse uitstraling. De analoge fotografie heeft plaats gemaakt voor de digitale fotografie, net zoals de ouderwetse doka is vervangen door de computer.

In de huidige winkel staan de studiofotografie en de verkoop van camera’s centraal. Tegenwoordig is niet alleen de verkoop van een camera van belang maar vooral de beleving: wat kun je met de camera en de accessoires doen om een optimaal resultaat te behalen en volop kunt genieten van het beeldmateriaal?
In de studiofotografie is het belangrijk dat je ontspannen op de foto komt te staan. Met de juiste tips en met een goede sfeer kom je tot prachtige foto’s.

In 75 jaar tijd heeft Foto De Bont zich enorm ontwikkeld . Toen en ook nu nemen service en voorlichting een belangrijke plaats in. Onlangs is er gestart met het verzorgen van workshops zodat de klant nog meer uit zijn hobby kan halen.

Al 80 jaar vooruitstrevend op het gebied van fotografie, 80 jaar vakmanschap, 80 jaar Foto De Bont.

Neem contact op

Connect met ons

  • Facebook

Fotogalerij

dsc0049_02 dsc0020_02 dsc0071_02 dsc0084_02 dsc0007_02 dsc0009_02